MOSKOU/AMSTERDAM - De berichten dat Guus Hiddink met ingang van het volgende voetbalseizoen aan de slag gaat als bondscoach van Rusland worden steeds sterker. Donderdag bevestigde Cees van Nieuwenhuizen, de zaakwaarnemer van de hoofdtrainer van PSV, dat er contact is geweest met de Russische voetbalbond, maar dat niets op papier staat of is getekend. Hij verklaarde erbij dat Hiddink zelf vrijdag er een en ander over zal zeggen.

Vitali Mutko, de voorzitter van de Russische voetbalbond, vertrouwde de Russische selectie in de voorbereiding op de interland tegen Brazilië al toe dat Hiddink in dienst zou komen. De Russische krant Sport-Express bracht dit naar buiten.

In januari had Mutko al verklaard dat voor het Russische voetbal een buitenlandse topcoach de enige resterende optie was geworden, omdat er in eigen land geen goede meer zijn.

Guus Hiddink is eerder sterk in verband gebracht met de baan van bondscoach van Engeland, nadat het ontslag van de Zweed Sven-Goran Eriksson, na het WK van komende zomer, bekend werd. De coach van PSV kreeg toen in Eindhoven een persleger uit Groot-Brittannië op bezoek.