AMSTERDAM - McLaren-Mercedes beschikt in 2007 niet over het Raikkonen-Alonso dream team dat ze in gedachten hadden. De manager van wereldkampioen Alonso sluit uit dat het duo teamgenoten wordt in 2007. Intussen beweren diverse Finse kranten dat hun landgenoot al een contract bij Ferrari heeft getekend.

“Kimi wordt volgend jaar niet de teamgenoot van Fernando”, verklaarde Alonso’s manager Adrian Campos op de Spaanse radio Cadena SER. “Dat weet ik heel zeker.”

En de voormalige F1-rijder zou het wel eens bij het rechte eind kunnen hebben. Want aan de andere kant van Europa wordt er intussen ook veel geschreven over de breuk tussen McLaren en Raikkonen. De Finse kranten IS Urheilu, IS Veikkaaja en Ilta Sanomat zijn nu helemaal zeker dat “The Iceman” volgend jaar richting Ferrari trekt.

Een bericht in de Duitse pers lijkt dat te bevestigen. Een anonieme Ferrari-medewerker zou aan Express verklaard hebben dat de Fin een contract heeft getekend. Ferrari zou echter niet dezelfde fout als McLaren willen maken door de overstap van de Fin te snel aan te kondigen.

Tot zover de geruchten, want officieel is er nog steeds geen vuiltje aan de lucht. Bij McLaren en Ferrari wil men niet op de geruchten in gaan. Raïkkönen zelf liet zich deze week nog ontvallen pas halverwege dit seizoen een beslissing te willen nemen. De Fin wil eerst weten hoe competitief McLaren dit seizoen is.