FRANKFURT AM MAIN - Bondscoach Jürgen Klinsmann van het Duitse voetbaleftal moet zich donderdag bij zijn werkgever, de voetbalbond DFB, verantwoorden voor de zware nederlaag van zijn team. Duitsland, gastland van het komende wereldkampioenschap voetbal, verloor woensdagavond in Florence met 4-1 een oefenwedstrijd van Italië.

Klinsmann moet donderdagmiddag tekst en uitleg geven op het hoofdkantoor van de DFB in Frankurt am Main. Teammanager Oliver Bierhoff en keeperstrainer Andres Köpke zijn ook op het matje geroepen.

Volgens Theo Zwanziger, voorzitter van de Duitse voetbalbond, hoeft Klinsmann zich voorlopig geen zorgen te maken over zijn toekomst. Hij liet weten in de blamage tegen Italië geen reden te zien voor een paniekreactie. "We hebben voor dit jonge Duitse elftal geen alternatief", aldus Zwanziger. "Daarmee moeten we leren leven."

Met nog 98 dagen te gaan voor het WK in Duitsland begint, is de Duitse voetballiefhebber wel in paniek. De kranten maakten gehakt van het Duitse nationale elftal. "Mama Mia, wat een nachtmerrie", was één van de meest treffende koppen.