CESANA PARIOL - Ilse Broeders en Jeannette Pennings zijn maandagavond tijdens de eerste afdaling van het olympisch bobsleetoernooi zwaar gecrasht. Het duo schoof in bocht 14 in Cesana Pariol onderuit en bereikte op de kant de finish. Het tweetal kwam er zonder al te zware verwondingen vanaf. Remster Pennings klaagde over een pijnlijke linkerschouder.

Bekijk video: Modem/ Breedband


'Ik weet niet wat er precies gebeurd is'

Daarnaast had ze wat schaafwonden. Broeders had nergens last van, maar was verschrikkelijk geschrokken. "Ik weet niet wat er precies gebeurd is", stamelde ze huilend. "We hebben ruim twee jaar geen crash gehad en dan is dit het laatste waar je van uitgaat", reageerde Pennings op het incident, waarbij de bob een keer volledig over de kop sloeg.


'We hebben ruim twee jaar geen crash gehad en dan is dit het laatste waar je van uitgaat'

Broeders en Pennings vormen een ervaren tweetal, dat al sinds 2000 samen sleet. Op de Winterspelen vier jaar geleden in Salt Lake City eindigden ze als tiende. Het duo wilde aanvankelijk in de tweede run weer starten, maar besloot na een gesprek met bondscoach Harald Czudaj de tweede doorgang te laten zitten.


Het duo schoof in bocht 14 in Cesana Pariol onderuit en bereikte op de kant de finish

Jurg

Eline Jurg startte sterk met Kitty van Haperen. Het tweetal had met 5,22 seconden de tweede starttijd, maar Jurg maakte onderweg enkele stuurfouten. Jurg en van Haperen bezetten na de eerste van vier runs de elfde plaats. De achterstand op de leidende bob van de Duitse Sandra Kiriasis bedraagt 89-honderdste van een seconde.


Jurg en van Haperen bezetten na de eerste van vier runs de elfde plaats