MADRID - Ronaldo lijkt aan te sturen op een vertrek bij Real Madrid. De Braziliaanse voetballer voelt zich niet geliefd bij de fans van de Spaanse voetbalclub. "Ik heb mij nooit thuisgevoeld in Bernabeu", onthulde hij maandag tijdens een persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd in de Champions League tegen Arsenal.

"De fans hebben mij nooit met veel waardering behandeld. Ze hebben mij nooit echt geaccepteerd. Ik zal dat zeker laten meewegen in mijn plannen voor de toekomst. Na het WK zal ik een beslissing nemen."

Ronaldo werd afgelopen weekeinde uitgefloten door het eigen publiek, nadat hij niet had weten te scoren in het met 3-0 gewonnen duel tegen Alaves. "Ik heb er al vaak over nagedacht en er inmiddels met duizenden mensen over gesproken. Ik snap echt niet waarom de fans zo weinig geduld met mij hebben. Ik weet niet hoe ze nu gaan reageren, maar ik ben liever eerlijk."

Ronaldo kwam in 2002 voor een bedrag van 35 miljoen euro over van het Italiaanse Inter. Zijn contract loopt tot medio 2008.