HANNOVER - Met een doelpunt in de 89e minuut van de uitwedstrijd tegen Hannover 96 behoedde Michael Ballack koploper Bayern München voor de tweede competitienederlaag (1-1). Werder Bremen profiteerde van het gelijkspel van de kampioen en verkleinde de achterstand door een zege op Borussia Dortmund (0-1) tot negen punten.

Hamburger SV kwam zondag op acht punten van Bayern op de tweede plaats door winst bij Eintracht Frankfurt. Het werd 2-1 door treffers van Trochowski en Van Buyten. Het was de eerste uitzege van HSV sinds de winterstop. Boulahrouz en De Jong speelden in de basis. Van der Vaart is nog niet speelklaar.

Ongeslagen

Hannover 96 bleef tegen Bayern München voor de tiende competitiewedstrijd op rij ongeslagen. De goedgebekte trainer Peter Neururer van de ploeg had veel vertrouwen uit de sterke reeks geput. In de aanloop van de wedstrijd tegen Bayern München kondigde de oefenmeester aan dat zijn ploeg de competitie wel weer spannend zou maken.

Robin Hood

Veel Duitse kranten versleten Neururer gekscherend voor Robin Hood. Maar de oefenmeester en zijn ploeg hielden in het duel met Bayern München woord. Brdaric bracht Hannover in de 56e minuut aan de leiding: 1-0. Makaay miste vervolgens twee goede doelkansen waarna Ballack de koploper uiteindelijk in de 89e minuut behoedde voor de tweede competitienederlaag. Doelman Kahn van Bayern liep een enkelblessure op. Het is de vraag of hij komende week in de Champions League tegen AC Milan kan spelen.

Dortmund

Borussia Dortmund leed tegen Werder Bremen de eerste nederlaag van de tweede competitiehelft. Klasnic maakte in de 37e minuut de enige treffer. Hoogendorp maakte bij 1.FC Nürnberg zijn debuut in de basisformatie van VfL Wolfsburg.

De van RKC overgekomen spits kon niet voorkomen dat zijn ploeg voor de zevende acjtereenvolgende keer op vreemd terrein verloor: 1-0. Aanvoerder Hofland en middenvelder Van der Leegte speelden de gehele wedstrijd. Hoogendorp moest na 67 minuten naar de kant.