LONDEN - Tottenham Hotspur heeft kostbare punten laten liggen in de jacht op een plekje in de Champions League. De club van coach Jol speelde zondag thuis slechts gelijk tegen Wigan Athletic, 2-2.

Tottenham, met Davids 85 minuten op het veld, kon nimmer dicteren. Wigan, met De Zeeuw, nam al in de 10e minuut de leiding door de Zweed Johansson. Een kwartier later maakte Mido gelijk. In de 67e minuut zette Johansson Wigan opnieuw op winst. Spurs kon alleen nog gelijk maken, ditmaal door Defoe op aangeven van 'enfant terrible' Mido.

FA Cup

Veel andere clubs waren in het weekeinde doende met de achtste finales van de FA Cup. Chelsea ontving het nietige Colchester United en kwam na een half uur op achterstand door Ricardo Carvalho, die de bal in eigen doel werkte. Paulo Ferreira maakte nog voor rust gelijk. Invaller Joe Cole voorkwam met twee treffers in de slotfase een pijnlijke replay. Trainer Mourinho had Robben zondag niet nodig.

Middlesbrough bedwong Preston North End pas na rust, toen Hasselbaink in de ploeg was verschenen. De Nederlander stelde met een van zijn eerste acties Aiyegbeni Yakubu in staat de score te openen. De Nigeriaan bepaalde de eindstand ook op 2-0. George Boateng maakte de 90 minuten vol.

Liverpool

Liverpool moest in het belangrijkste Engelse bekertoernooi 85 jaar wachten op een overwinning op Manchester United. Alle negen confrontaties in die periode, waaronder de finales van 1996 en 1977, gingen verloren. Zaterdag was het zo ver. Het werd 1-0 op Anfield Road. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd al vroeg door Engels international Peter Crouch gemaakt.

Kromkamp stond bij Liverpool niet in de basis, maar viel wel in. Hij verving in de 82e minuut Harry Kewell. Bij Manchester United speelde Ruud van Nistelrooij de hele wedstrijd. Oud-PSV'er Park kwam in de 90e minuut in het veld voor Alan Smith, die een been brak.

Newcastle

Newcastle United plaatste zich voor de kwartfinales ten koste van Southampton, dat in de Engelse first division speelt. Kieron Dyer maakte het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Charlton Athletic won eenvoudig met 3-1 van Brentford (second division). Bolton Wanderers en West Ham United moeten op herhaling, omdat hun wedstrijd in 0-0 eindigde.