MUNCHEN - Paulo Sergio heeft titelverdediger Bayern München behoed voor een valse start in de Champions League. Drie minuten voor tijd zorgde de Braziliaan voor de gelijkmaker in de eerste wedstrijd van de tweede ronde tegen Manchester United. Ruud van Nistelrooy had de Engelsen in de 74e minuut op een 0-1 voorsprong gezet.

Het duel in het Olympische Stadion was op papier de 'kraker' bij de hervatting van de Europese competitie. Beide ploegen ontmoetten elkaar al voor de vijfde keer in drie seizoenen in de Champions League. Maar van een topper was nauwelijks sprake. Het duel ging pas in de laatste vijftien minuten leven nadat Van Nistelrooy met zijn vierde doelpunt in zes wedstrijden opnieuw zijn waarde had getoond.

Favoriet

De Duitsers waren voor eigen publiek gestart als favoriet. Manchester United verloor de laatste tijd enigszins aan glans. De landskampioen staat vierde in de Premier League en ook in de eerste schifting van de Champions League ontbrak de overtuiging.

Bayern München sloot de eerste campagne op jacht naar prolongatie van de titel daarentegen af met drie overwinningen op rij en pakte ook in de nationale competitie weer de leiding. Na de nederlaag tegen Werder Bremen, de eerste sinds 28 juli, moest de ploeg van Hitzfeld afgelopen weekeinde de koppositie afstaan.

Afwachtend

Bayern München, met een van blessure herstelde Effenberg in de basis, ging mee in de afwachtende houding van Manchester United. Beide ploegen maakten vooral in de eerste helft een ongeïnspireerde indruk. Pas na dertien minuten zorgde Bayern München met het eerste schot op het doel van Manchester voor enige opwinding bij de 55.000 toeschouwers, maar keeper Barthez had weinig moeite met de inzet van Elber.

De Engelsen konden daar nauwelijks iets tegenover stellen. Van Nistelrooy bevond zich als eenzame spits op een eiland. Hij werkte hard, maar werd nauwelijks in het spel betrokken.

Van Nistelrooy

Na de rust trok Manchester het initiatief steeds meer naar zich toe. Een kwartier voor tijd kwam hiervoor de beloning toen Van Nistelrooy de bal van dichtbij achter doelman Kahn kon schieten. Bayern leek af te gaan op de eerste nederlaag in de Champions League sinds bijna vier jaar. Een opleving van Paulo Sergio voorkwam een valse start voor de Duitsers.

Boavista

Boavista en Nantes hebben bij voorbaat al een bijrol in groep A toebedeeld gekregen. In de onderlinge confrontatie bleken de Portugezen de sterkste. Sanchez maakte al na 24 minuten het enige doelpunt. De Fransen, die in de nationale competitie slechts twee keer wonnen, wisten hun succesvolle Europese campagne geen vervolg te geven.

/DOSSIERChampions League