AMSTERDAM - Trainer Danny Blind van Ajax kan woensdagavond tijdens de eerste ontmoeting met Internazionale in de tweede ronde van de Champions League niet over Tomas Galasek, Zdenek Grygera en Wesley Sneijder beschikken.

De Tsjechische aanvoerder viel zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen RBC (6-0) uit met een dijbeenblessure. Landgenoot Grygera scheurde vrijdag op de training een spier in zijn kuit. Sneijder ondervindt nog te veel hinder van zijn hamstring. Pienaar, Manucharyan en Mitea ontbreken al langer in het keurkorps van Blind.

Grygera

Het uitvallen van Grygera is een grote tegenvaller voor de Ajax-coach. Hij heeft tegen Inter slechts de beschikking over twee mandekkers. Vermaelen en Heitinga moeten onder meer de Braziliaanse topspits Adriano uitschakelen.

Maduro

Maduro zal Galasek op het middenveld vervangen. Jeugdspeler Sarpong is in de ogen van Blind nog te licht voor het grote werk. Hij moet op het middenveld plaatsmaken voor Emanuelson die als linksback door Juanfran wordt vervangen.

Inter is in de eigen competitie bezig aan een slechte serie. De club haalde uit de laatste drie duels slechts een punt. Na nederlagen tegen Fiorentina en Juventus speelde Inter zaterdag doelpuntloos gelijk tegen Livorno.