ROTTERDAM - Sjeng Schalken heeft zich zondag afgemeld voor het ABN Amro-toernooi. De Limburgse tennisser bleek bij de training te veel last te hebben van een 'oude' blessure aan de achillespees. Schalken verrichtte zaterdag nog de loting en had zichzelf in de eerste ronde gekoppeld aan Raemon Sluiter. Even later trok ook de Cyprioot Marcos Maghdatis zich terug wegens een liesblessure.

De afmelding van Schalken en Baghdatis zijn de zoveelste tegenvallers voor toernooidirecteur Richard Krajicek. Van Nederlandse kant trokken Peter Wessels en Martin Verkerk zich eerder al terug uit het toernooi. Maar er waren ook afmeldingen van de toppers Roger Federer en Marat Safin plus nog een reeks anderen.

Balen

Op zaterdagavond kwam daar ook de Fransman Sebastien Grosjean nog bij. "Dit is voor ons én Sjeng flink balen", reageerde Krajicek. "Hij was fit en zeer gemotiveerd naar Ahoy' gekomen en we hadden een spetterende wedstrijd op maandagavond op het programma staan. Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat we nog steeds drie toptienspelers in het toernooi hebben: Nadal, Davidenko en Ferrer."

Rentree

Schalken had in Nederland zijn rentree op de ATP Tour willen maken. Wegens fysieke tegenslag speelde hij vorig jaar juli in Indianapolis zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau. Hij leek op de weg terug met zijn goede optreden eerder deze maand in het challengertoernooi in Bergamo. Schalken haalde in Italië de halve finales. De blessure aan de achillespees speelde zondag echter weer te veel op en dwong hem zijn terugkeer op de ATP Tour uit te stellen.

Gelokt

Marcos Baghdatis was naar Rotterdam gelokt nadat wereldranglijstaanvoerder Roger Federer zich afmeldde uit vrees voor oververmoeidheid. Baghdatis was de sensatie van het Australian Open in Melbourne, hoewel hij (tegen Federer) de verliezende finalist was. De Cyprioot trainde zondagmorgen in Ahoy en liep daarbij een liesblessure op.

Het 33e ABN AMRO World Tennis Tournament begint maandag om 11 uur met de wedstrijd tussen de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie en de Fransman Gilles Simon. Vanaf half acht speelt Rotterdammer Raemon Sluiter zijn eerste ronde tegen de Oostenrijkse qualifier Dominik Meffert.