LONDEN - Liverpool moest in de FA Cup 85 jaar wachten op een overwinning op Manchester United. Zaterdag won de ploeg van Jan Kromkamp echter weer eens. De club versloeg Manchester in de vijfde ronde van het bekertoernooi op Anfield Road met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd al vroeg door Engels international Peter Crouch gemaakt.

Kromkamp stond bij Liverpool niet in de basis, maar viel wel in. Hij verving in de 82e minuut Harry Kewell. Bij Manchester United speelde Ruud van Nistelrooij de hele wedstrijd. Oud-PSV'er Park kwam in de 90e minuut in het veld, nadat Alan Smith zwaar geblesseerd was geraakt.

Finales

Liverpool speelde de afgelopen 85 jaar negen keer tegen Manchester United, maar slaagde er al die keren niet in om te winnen. Bij die negen keer horen ook de finales in 1996 en 1977, die de club dus allebei verloor.

Er was Liverpool veel aan gelegen te winnen. Ondanks de Champions League-ontmoeting van komende week tegen Benfica stuurde coach Raphael Benitez een volwaardig elftal het veld in. Manchester United viel tegen; de ploeg dwong keeper Pepe Reina geen enkele keer tot een redding. Pas in de 80e minuut kwam Ryan Giggs voor het eerst in scoringspositie, maar hij schoot de bal over het doel.

Gebroken been

De slechte dag van Manchester kreeg nog een extra dimensie toen invaller Alan Smith in de 90e minuut uitviel. Smith werd op een brancard van het veld gedragen. Waarschijnlijk heeft hij een gebroken been.