LIVERPOOL/ISTANBUL - FC Barcelona heeft de tweede ronde van de Champions League geopend met een overwinning. Het bracht Liverpool in het eigen Anfield de eerste nederlaag in de Champions League toe, 1-3. Patrick Kluivert en Marc Overmars scoorden de eerste en derde treffer voor de Catalanen.

Liverpool had de eerste ronde afgesloten met drie overwinningen en drie gelijke spelen. Het nam dinsdagavond in eigen stadion door Michael Owen de leiding in de 27e minuut. De kleine spits liep Frank de Boer, die zijn 100e Europese duel speelde, er uit en passeerde de Argentijnse doelman Bonano, 1-0.

Kluivert

Een kwartier later was het bijna 2-0, maar Cocu haalde de inzet van Heskey van de doellijn. Drie minuten voor de rust volleerde Kluivert de gelijkmaker achter Dudek na voorbereidend werk van Overmars, na een kwartier in het veld gekomen voor de geblesseerde Luis Enrique, en Rivaldo. Het was de zesde treffer van Kluivert in de Champions League.

Cocu

Na de rust gaf FC Barcelona bij vlagen de thuisclub les in positiespel. Fabio Rochembach gaf de Spanjaarden na 61 minuten de leiding (2-1). Het was de eerste treffer in Europees bekervoetbal voor de 19-jarige Braziliaan, die zeven minuten eerder Gabri had vervangen. Liverpool-trainer Thompson greep in. Hij bracht Fowler en Berger in het veld voor Heskey en McAllister, maar FC Barcelona speelde het duel superieur uit.

Overmars

Zes minuten voor het einde maakte Overmars aan alle onzekerheid een einde. Hij liep de verdediging van Liverpool er uit, passeerde doelman Dudek en tikte beheerst de 1-3 in. Met de overwinning nam FC Barcelona revanche voor de nederlaag van vorig seizoen in de halve finales van de UEFA-beker.

Galatasaray

In Istanbul verspeelde Galatasaray in blessuretijd de overwinning op AS Roma (1-1). De thuisclub nam door Perez in de 22e minuut de leiding en hield de Italiaanse kampioen constant onder druk. De Turken slaagden er evenwel niet in uit een handvol kansen de voorsprong te verdubbelen. In de vierde minuut van de extra speeltijd maakte Emerson gelijk voor Roma, 1-1. Door het gelijke spel bleef Galatasaray voor het twaalfde opeenvolgende Europese bekerduel ongeslagen op eigen veld.

Uitslagen Groep A

Uitslagen Groep B

/DOSSIERChampions League