BRUGGE - Voor Club Brugge wordt het nog een heel karwei de laatste zestien te bereiken in het toernooi om de UEFA-beker. De Belgen ging woensdag thuis ten onder tegen AS Roma: 1-2. Dat gebeurde nog tegen een tiental ook.

Vanaudenaerde kopte de bal vlak voor rust in eigen doel. Roma speelde op dat moment al met tien man. De Rossi kreeg na minder dan een halfuur rood voor een fikse overtreding. Club profiteerde in de 61e minuut van het personele overwicht. Portillo vond van een meter of twintig het gaatje voor de 1-1. Doordrukken lukte echter van geen kant. Perrotta maakte een kwartier voor tijd de return op voorhand tot een Italiaans feestje.

Hertha

Hertha BSC moet ook serieus vrezen voor uitschakeling. De club uit Berlijn verloor voor eigen publiek van Rapid Boekarest (0-1), in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Feyenoord. Hertha BSC moet volgende week in Roemenië niet alleen tweemaal scoren. Trainer Götz kan tijdens de tweede ontmoeting ook niet over Madlung en Boateng beschikken. Beide spelers kregen in de slotfase de rode kaart.

Rapid Boekarest dankte de zege aan een treffer van Negru. Hij benutte in de 67e minuut een strafschop. De Nederlandse aanvaller Cairo maakte deel uit van de basisformatie van Hertha BSC. Hij kreeg een gele kaart. Dick van Burik ontbrak wegens een blessure.

Schalke

Schalke 04 leek voor eigen publiek tegen Espanyol ook op weg naar een kleine nederlaag. Luis Garcia bracht de Catalanen na een halfuur op voorsprong. Centrale verdediger Bordon maakte echter in de 66e minuut gelijk. Dankzij een treffer van Ernst (88e minuut) verdedigen de Duitsers volgende week in Barcelona nu een voorsprong: 2-1.

Strasbourg

Strasbourg vecht in eigen land tegen degradatie, maar is dit seizoen in de UEFA-beker nog zonder nederlaag. Nu versloegen de Fransen Litex Lovetsj in Bulgarije met 2-0. Sevilla won ook uit, bij Lokomotiv Moskou dankzij een treffer van Jordi: 1-0. Basel versloeg voor eigen publiek AS Monaco met 1-0. Scheidsrechter Vink, de vervanger van de geblesseerde Wegereef, keurde een doelpunt van Degen goed. Vink had geen kaarten nodig.

Lille

Lille beleefde aanvankelijk weinig problemen met het gevreesde Sjachtar Donetsk. De nummer vier van de Franse competitie leidde voor eigen publiek na negentig minuten met 3-0. Fauvergue, Dernis en Odemwingie scoorden. Brandao en Marica gaven de ploeg uit de Oekraïne met treffers in blessuretijd alsnog een goede uitzichtpositie voor de return. Udinese kwam tegen Lens ook met 3-0 voor, maar gaf de Fransen geen kans terug te komen.