MANCHESTER - Raymond van Barneveld (38) heeft dit jaar zijn laatste Lakeside gedart. Hij stapt over van de British Darts Organisation (BDO) naar de concurrerende Professional Darts Corporation (PDC). Dat maakte de darter uit Den Haag woensdag in Manchester bekend.

Van Barneveld won vier keer het belangrijkste toernooi van de BDO, de Lakeside (voorheen Embassy). Hij verloor dit jaar de finale van zijn jonge landgenoot Jelle Klaasen.

The Power

De darter stapt niet alleen over om het geld. Hij heeft bij de PDC ook de gelegenheid vaker zijn krachten te meten met Phil Taylor, de man die algemeen wordt beschouwd als de beste darter ter wereld. Barney heeft een negatieve score tegen 'The Power'.

De verandering brengt Van Barneveld in het lucratieve circuit van de Premier League Darts, een competitie met de zeven sterkste darters ter wereld. Naast Barney en Taylor zijn dat Ronnie Baxter, Roland Scholten, Colin Lloyd, Peter Manley en Wayne Mardle. De cyclus, met een prijzengeld van bijna 260.000 euro, begint donderdag in Blackburn.