AMSTERDAM - Ajax heeft Dennis Gentenaar aangetrokken. De 30-jarige doelman tekent een contract voor drie jaar. Hij treedt op 1 juli 2006 in dienst. Dat berichtte de Amsterdamse club woensdag.

Gentenaar komt transfervrij over van Borussia Dortmund. Hij was daar tweede doelman. Gentenaar kwam dit seizoen nog tijdens geen enkel officieel duel van de Duitse club in actie. Eerder was de keeper lange tijd vaste waarde voor NEC. Hij speelde liefst 170 wedstrijden voor de Nijmeegse club.

Concurreren

Gentenaar moet bij Ajax concurreren met Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer. Doelman Bogdan Lobont nam in de winterstop afscheid van de Amsterdamse club. Keeper Hans Vonk vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax.

Gentenaar is de derde ervaren speler die de leiding van Ajax voor het komende seizoen heeft vastgelegd. Jaap Stam en Kenneth Perez bereikten afgelopen maand ook al overeenstemming met de Amsterdamse club.

Veel ervaring

Technisch directeur Martin van Geel van Ajax is blij met de komst van Gentenaar. "Met Gentenaar trekken wij een doelman aan die zeer veel ervaring heeft. Hij maakt samen met Stekelenburg en Vermeer het trio keepers voor de A-selectie van het volgende seizoen compleet."