SEVILLA - International Barry Opdam is zijn basisplaats kwijt bij AZ. Trainer Louis van Gaal is ontevreden over het spel van zijn 29-jarige verdediger. Voor het eerste UEFA-bekerduel met Real Betis, woensdagavond in Sevilla, geeft hij aan Jaliens de voorkeur.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Na een heel goed begin is Barry zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie", legde Van Gaal dinsdagavond uit in het stadion van Real Betis. "Daarna is hij niet meer in zijn oude vorm gekomen. De concurrentie is hevig bij ons achterin. Ik kies voor de beste spelers en daar hoort Barry even niet bij."

Getergd

Opdam, die dinsdag door bondscoach Van Basten nog wel werd opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje, reageerde getergd op de maatregel van Van Gaal. "Als dit een manier is om mij te prikkelen, is hij bij mij aan het verkeerde adres", mokte hij.

"Dan heb ik liever dat hij me dat even uitlegt in een persoonlijk gesprek. Ik weet ook wel dat ik in een mindere periode zit. Maar dat geldt voor het hele team. Mede daardoor heb ik na mijn blessure mijn draai nog niet helemaal gevonden."

Oranje

Opdam gaf eerlijk toe dat hij zich in verband met het naderende wereldkampioenschap in Duitsland zorgen maakt over zijn positie bij Oranje. "Dit is een nieuwe situatie voor mij. Ik laat het maar even over me heen komen, maar het mag niet te lang duren. De tijd begint te dringen voor het WK. Het is mijn eerste en laatste kans om zo'n toernooi mee te maken. Als ik niet snel terugkom in het basisteam, kan ik het WK wel vergeten."

Opstelling

Vermoedelijke opstelling AZ: Timmer; Steinsson, Jaliens, Mathijsen en De Cler; Landzaat, Perez en Molhoek; Meerdink, Arveladze en Van Galen.