ANTWERPEN - Michaëlla Krajicek is vooralsnog iets te klein voor de top tien. Dat werd haar dinsdagavond pijnlijk duidelijk gemaakt door Patty Schnyder, de nummer negen van de wereldranglijst in het vrouwentennis. De 17-jarige Nederlandse zag haar debuut in het enkelspel van de Diamond Games in Antwerpen bedorven. Haar Zwitserse opponente was veel te sterk: 6-0 6-4.

Krajicek, die dankzij haar goede optreden in Australië een wildcard kreeg van de Belgische organisatie, werd in de beginfase compleet overklast door haar tien jaar oudere opponente, die heel lang op geen enkele fout viel te betrappen. De Zwitserse pakte tien games op rij, vooral ook doordat de service van Krajicek haperde.

Schnyder sleepte de eerste set in iets meer dan een kwartier binnen. Pas na 39 minuten slaagde Krajicek er voor het eerst in een blijvende score op het elektronische bord te krijgen. De geroutineerde Zwitserse was er zowaar even door van haar stuk gebracht. Ze ging minder opslaan, werd prompt gebroken en zag de hoop van Oranje terugkomen tot 4-3.

Tot een verrassing á la Kirsten Flipkens, die tegen Tatiana Golovin na 0-4 in de tiebreak nog bijna een derde set afdwong, was Krajicek niet in staat. Daarvoor was Schnyder, die vorig jaar tijdens het Australian Open door de jonge Nederlandse al eens tot een spannende driesetter werd gedwongen, dinsdag in het Antwerpse sportpaleis domweg te goed.