LONDEN - De teams die dreigen met de oprichting van een eigen kampioenschap krijgen nog één kans om zich nog in te schrijven voor het wereldkampioenschap F1. Wie eind april nog steeds niet is ingeschreven, dreigt uit de boot de vallen waarschuwt FIA-baas Max Mosley.

De strijd tussen de internationale automobielfederatie FIA en rebellerende F1-teams (GPMA) groeit stilaan naar een climax toe. Vijf van de huidige F1-teams zijn nog steeds niet ingeschreven omdat ze niet akkoord gaan met de voorgestelde technische, sportieve en vooral commerciële afspraken. In een poging hen te dwingen het nieuwe contract toch te tekenen geeft de FIA alle kandidaten nog één kans om hun inschrijving in te dienen.

Vanaf 26 maart krijgen alle kandidaten voor een plaatsje op de startgrid 10 dagen de tijd om hun inschrijving in te dienen. Naast de 5 GPMA-leden (Toyota, Renault, McLaren, BMW en Honda) zijn er volgens FIA-baas Mosley nog een viertal andere kandidaten (Super Aguri, Penske en enkele GP2-teams). Het aantal resterende plaatsen is echter beperkt tot zes. Omwille van om veiligheidsredenen laat de FIA immers niet meer dan 12 teams toe op de startgrid.

Rebellerende teams die niet snel hun verzet opgeven dreigen dus uit de boot te vallen. Al denkt Mosley dat het niet zo'n vaart zal lopen. "Het zou me niet verbazen dat we een aantal overlopers krijgen wanneer we de inschrijvingsperiode openen. Ik hoop dat iedereen verstandig is en inziet dat onze regels juist zijn. Ik hoop dus dat alle teams zich inschrijven."

Voorlopig zijn enkel Ferrari, Williams, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso, en MF1 Racing al ingeschreven.