MARSEILLE - Andre Agassi en Tim Henman hebben zich met blessures afgemeld voor een ATP-toernooi. Agassi liet zich van de deelnemerslijst van het SAP Open in San José schrappen. Henman besloot niet mee te doen aan het tennistoernooi van Marseille. Beide toernooien zijn maandag van start gegaan.

Agassi meldde de organisatie in San José dat hij zondag tijdens een training last kreeg van zijn onderrug en benen. De 35-jarige Amerikaan speelde door verschillende blessures slechts vier wedstrijden sinds de verloren finale van de US Open van vorig jaar. Het blessureleed begon toen hij in oktober zijn enkel verrekte tijdens een partijtje racketball.

De blessure van Henman valt mee, maar de Engelsman wil het met het oog op de komende weken rustig aan doen. "Ik ben niet honderd procent in orde. Ik neem liever geen risico's, want volgende week wil ik meedoen in Rotterdam."

Aan het ABN Amro World Tennis Tournament doen dan verder onder anderen Rafael Nadal, Ivan Ljubicic, Nikolay Davydenko, David Ferrer en Marat Safin mee.