JEREZ - Juan-Pablo Montoya maakt een goede kans om wereldkampioen Fernando Alonso op te volgen bij het Renault F1-team. Telefonica, één van de belangrijkste sponsors van het Franse team, zou sterk aandringen op de komst van de Colombiaan.

Voorlopig zijn het alleen nog maar geruchten maar het Spaanse Marca is er vrij zeker van dat er al gesprekken aan de gang zijn tussen Montoya en Renault. Volgens hen werd Montoya's manager al meermaals in de Renault-fabriek opgemerkt.

Renault-sponsor Telefonica ziet de onderhandelingen alvast graag gebeuren. Zij kunnen namelijk niet mee met wereldkampioen Alonso naar McLaren in 2007, aangezien concurrent Vodafone hoofdsponsor van het Britse team wordt. En dus probeert Telefonica de Spaanse en Latijns-Amerikaanse klanten maar te paaien met Montoya

Of het ook echt tot een transfer zal komen is natuurlijk nog niet zeker, al gaf Montoya onlangs al aan weg te willen bij McLaren. Naast Renault zou ook Red Bull Racing al interesse in de Colombiaan hebben getoond.