STUTTGART - Het bestuur van VfB Stuttgart heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking met trainer Giovanni Trapattoni beëindigd. Dat heeft de Duitse voetbalclub donderdag bekendgemaakt.

De teleurstellende resultaten werden als motivatie van het besluit aangevoerd. Stuttgart staat zevende in de Bundesliga. Woensdag speelde de ploeg thuis met 0-0 gelijk tegen Werder Bremen.

Trapattoni werd donderdagavond op de hoogte gebracht van het besluit, dat de clubleiding, volgens een persbericht, zeer zwaar was gevallen. "Giovanni Trapattoni is een absolute gentleman en de succesvolste clubtrainer van de wereld. Desondanks heeft zijn werk met de ploeg niet het gewenste effect en resultaat gehad. Daarom zijn we gezamenlijk tot het besluit gekomen dat we met een andere trainer ons doel - Europees voetbal - kunnen bereiken", liet de leiding weten.

VfB Stuttgart laat er geen gras over groeien en wil vrijdag de opvolger al presenteren. De onlangs bij Schalke weggestuurde Ralf Rangnick zou de voornaamste kandidaat zijn om "Trap" op te volgen.