CAIRO - Nigeria heeft donderdag de derde plaats behaald in het toernooi om de Afrika Cup. De ploeg won in de Egyptische stad Cairo met 1-0 van Senegal. Het doelpunt kwam in de 79e minuut van Garba Lawal, voormalig voetballer van Roda JC.

Senegal greep donderdag de gelegenheid aan om veel spelers op te stellen die dit toernooi nog niet hadden gespeeld. De onwennigheid in het samenspel gaf Nigeria, wel op volle oorlogssterkte, de mogelijkheid een flink overwicht te creëren. Een grote hoeveelheid kansen ging echter verloren, mede door de lat en de Senegalese doelman. Ook Senegal kreeg twee aardige kansen, voor rust, op schoten van Ndaw en Rahmane.

Het was al de tweede ontmoeting op dit toernooi, eerder won Nigeria met 2-1 de onderlinge groepswedstrijd. Nigeria behaalde donderdag wederom de overwinning, en daarmee de derde bronzen medaille op rij in de Afrika Cup. Aanvoerder Jay-Jay Okocha (32) speelde zijn 74e en laatste interland. Zijn afscheid werd 'officieel' gevierd toen hij in de tweede helft een publiekswissel kreeg.