MÜNCHEN - Het Duitse ministerie van Defensie wil bij het WK voetbal dit jaar 2000 militairen inzetten. Speciale eenheden moeten de stadions tegen aanvallen met biologische of chemische wapens beschermen.

Dat meldde de Duitse krant Süddeutsche Zeitung donderdag. Het dagblad zegt zich te baseren op een rapport van het ministerie. Volgens de krant zijn de plannen concreter dan tot nu toe aangenomen.

Spoedoperaties

Het ministerie van Defensie zou al ruim honderd verzoeken voor het verlenen van bijstand tijdens het WK hebben gekregen. Het ministerie heeft de verzoeken voor assistentie ingewilligd. Het gaat onder meer om het inrichten van een centrum voor spoedoperaties in Kaiserslautern en het neerzetten van een mobiele toren voor het houden van toezicht op het vliegveld van Stuttgart. In Laupheim en Bückeburg moet een helikopter klaarstaan voor het vervoer van gewonden.

De voorzitter van het organisatiecomité van het WK Voetbal, oud-verdediger Franz Beckenbauer, pleitte woensdag voor zo groot mogelijke veiligheidsmaatregelen. "Als daarvoor de inzet van de strijdkrachten nodig is, moet men dat doen", aldus Beckenbauer.