ARNHEM - Jan van Staa is nog ongeslagen als trainer van FC Twente. Na de 3-0-thuiszege op FC Utrecht, wonnen de Enschedeërs woensdag met 1-2 bij Vitesse. Door die overwinning lijkt FC Twente definitief afstand te nemen van de nacompetitie.

De zege kwam merkwaardig tot stand. In de laatste minuut van de wedstrijd leidde Vitesse nog met 1-0. Gerritsen zorgde in blessuretijd eerst voor de gelijkmaker. Direct daarna dompelde invaller Touma de Arnhemmers helemaal in rouw door een fout van Verhaegh af te straffen: 1-2.

Sturing

Vitesse-trainer Edward Sturing had vooraf weinig redenen om zijn elftal aan te passen. Na overwinningen op Willem II (2-1) en RKC Waalwijk (1-0) speelden de Arnhemmers zaterdag gelijk bij AZ: 1-1. Sturing kon naast het resultaat ook tevreden zijn met het vertoonde spel. Daardoor werd een einde gemaakt aan een onrustige periode bij Vitesse, met als dieptepunt het ontslag van de Belg Stijn Vreven.

Verandering

Tegen FC Twente moest de oefenmeester van Vitesse noodgedwongen toch een verandering doorvoeren. Yakubu, die maandag terugkeerde van de Afrika Cup, verving de geschorste Van der Schaaf. Voor Jan van Staa was het zijn eerste uitwedstrijd als trainer van FC Twente. Tegen FC Utrecht kende de opvolger van de opgestapte Rini Coolen een prima debuut. Van Staa miste tegen Vitesse de geschorste Heubach, terwijl Gakhokidze en Gerk geblesseerd afhaakten.

Hoogtepunt

Het begin van de wedstrijd was spectaculair. Na een voorzet van Fränkel kopte Hersi de bal langs Boschker: 1-0. Op een goede individuele actie van N'Kufo na, was dat doelpunt direct ook het enige hoogtepunt in een teleurstellende eerste helft. Beide ploegen toonden veel strijd, maar leden ook veel onnodig balverlies.

Touma

Na rust werd het spelpeil niet veel beter. FC Twente nam met het inbrengen van Touma en Afonso het laatste kwartier wel meer risico, maar lange tijd leek die omzetting niet tot succes te leiden. Tot de laatste minuut. Gerritsen tikte eerst de gelijkmaker binnen, waarna invaller Touma direct daarna de winnende treffer langs doelman Wapenaar schoot: 1-2.