UTRECHT - Jefferson Farfan vestigde woensdagavond opnieuw de spotlights op zich. De Peruviaanse aanvaller maakte in Nieuw-Galgenwaard beide Eindhovense doelpunten en besliste daarmee de wedstrijd tegen FC Utrecht in Eindhovens voordeel. PSV blijft door die overwinning koploper in de eredivisie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

PSV wist van te voren dat FC Utrecht het dit seizoen tot op heden goed had gedaan tegen topclubs. Zowel Feyenoord als Ajax moesten na een wedstrijd in Nieuw-Galgenwaard met lege handen de terugreis aanvaarden.

Bovendien won de club van trainer Foeke Booij twee weken geleden met 4-1 van Ajax in Amsterdam. Die prestatie werd overigens gevolgd door een wanprestatie tegen FC Twente. De Tukkers waren afgelopen weekeinde met 3-0 te sterk voor de Utrechters.

Booij kon in het duel met PSV bovendien weer een beroep doen op Van den Bergh en Somers die tegen Twente een schorsing uitzaten.

Blessures

Een tegenvaller was de blessure van keeper Terol, waardoor FC Utrecht aantrad met de Grandel die dit seizoen vooral opviel door gestuntel en geblunder. Bij PSV ontbrak Vennegoor of Hesselink in de basisopstelling. Hij zat met hamstringproblemen op de bank.

Kansen

Utrecht startte tegen PSV aanvallend. De manier waarop Booij zijn elftal liet spelen, verraadde veel over zijn intenties. Na de zeges op Feyenoord en Ajax wilde hij in eigen huis ook van PSV winnen. PSV gaf in die beginfase echter geen krimp. Utrecht voetbalde weliswaar veel op de helft van de Brabanders, maar slaagde er niet in om echte kansen te creëren.

Farfan

De kracht van PSV daarentegen ligt al het hele seizoen in het afmaken van kleine kansjes. De Brabanders kunnen toeslaan op momenten dat niemand het verwacht. Tegen FC Utrecht was dat niet anders. Ooijer waagde zich in de 22e minuut voor het eerst op de helft van Utrecht, liep goed door richting achterlijn en speelde Farfan aan. De kleine Peruviaan stond met zijn rug naar de goal, draaide weg en schoot onhoudbaar binnen: 1-0.

FC Utrecht liet zich echter niet van de wijs brengen door de treffer. De thuisploeg was niet van zins zich eenvoudig weg te laten zetten door PSV en bleef vol op jacht gaan naar de gelijkmaker. Voor de pauze had Nelisse een goede mogelijkheid, maar hij kopte uit een voorzet van Caluwé net voorlangs.

Ramzi

Vrijwel direct na de pauze sloeg Utrecht wel toe. Na een afgeslagen corner bracht Tiendalli de bal hoog voor het doel, waarna Van den Bergh op de lat kopte. Ex-PSV-speler Ramzi stond vervolgens op de goede plaats om de 1-1 binnen te tikken.

Zowel de thuisploeg als PSV wilde na de wedstrijd als winnaar van het veld stappen. Nadat FC Utrecht een aantal kansen had verprutst - vooral Keller was met een kopbal dichtbij - besliste opnieuw Farfan de wedstrijd. De aanvaller bekroonde een prachtige aanval van PSV met een doelpunt: 2-1. Zijn veertiende alweer, dit seizoen.