DEN HAAG - NAC heeft de eerste overwinning onder de nieuwe trainer Lok binnen. De Bredase club versloeg woensdag in het Haagse Zuiderpark ADO met 3-0 door doelpunten van Diba, Van Gessel en invaller Leonardo.

Voor de thuisclub betekende dit de zevende nederlaag op rij sinds op 18 december van kampioenskandidaat Feyenoord was gewonnen.

Lok

Lok, van NEC gekomen, had zes duels nodig om NAC aan het winnen te krijgen in de staartgroep van de eredivisie.

Fluitconcert

ADO Den Haag kwam door het verlies in de penarie. Coach Adelaar kampt intussen met levensgrote problemen. Op de Mansveld Tribune begonnen fans met witte zakdoekjes te zwaaien. Na afloop klonk een fluitconcert.

Blessure

De thuisclub moest woensdagavond onmiddellijk na de aftrap een tegenvaller incasseren. Bij de eerste aanval raakte Verhoek, met de bal aan de voet, zomaar geblesseerd. Een oude hamstringblessure kwam terug. Coach Adelaar was al in de 3e minuut gedwongen de eerste wissel toe te passen. Belofte Elia kwam erin.

Diba

In de beginfase vierde faalangst de boventoon. Beide ploegen kregen beste scoringskansen door grote defensieve blunders. Voor ADO faalden Stroeve en Elia in de afwerking, voor NAC misten Rigters en Vonlanten. Maar toen had Diba al gescoord op een assist van Vonlanten, 0-1.

Afgekeurd

ADO, aan dit duel begonnen na zes nederlagen op rij, herpakte zich vanaf de 25e minuut nadat Rzasa van afstand tegen de kruising had gevuurd. Kort daarvoor was een frommelgoal van Rigters door arbiter Wegereef afgekeurd. De pegel van Rzasa gaf ADO moed.

NAC's doel, met een excellerende Schollen, kreeg een belegering te verduren. De schutters van de thuisclub speelden de bal echter zelden goed voor de voet of op het hoofd.

Leonardo

In de tweede helft zorgde NAC direct weer voor een schok in het Zuiderpark. Verdediger Van Gessel kreeg vrije doortocht en benutte de kans koel, 0-2. Het was in feite de beslissing. Negen minuten voor tijd maakte Leonardo 0-3.