ROTTERDAM - Als het aan Feyenoord ligt, gaat Dirk Kuijt nooit meer weg uit de Kuip. De Rotterdamse clubleiding wil de 25-jarige aanvoerder tot aan zijn voetbalpensioen vastleggen, met een contract voor onbepaalde duur. "Dirk kan uitgroeien tot een clubicoon", legde directeur Chris Woerts woensdag uit.

"In de voetballerij zijn er niet zoveel: Maldini bij Milan, Totti bij Roma en Shearer bij Newcastle United. Zij spelen sinds jaar en dag bij hun club en zijn niet meer weg te denken. Zo'n rol zou Dirk bij Feyenoord ook kunnen gaan vervullen."

Kuijt speelt sinds de zomer van 2003 in de Kuip. Tijdens het vorige seizoen tekende de oud-spits van FC Utrecht een nieuw en sterk verbeterd contract tot medio 2009 bij Feyenoord. "Maar we willen heel graag nog veel langer met hem door", gaf Woerts aan. "We kijken nu al over 2009 heen."

Volgens Woerts is Kuijt het ideale boegbeeld voor Feyenoord. "Zijn karakter past perfect bij de club. Dat straalt hij in alles uit. Ook zijn spelplezier slaat aan. Als je zo'n speler voor een heel lange termijn aan Feyenoord kunt binden, geeft dat veel stabiliteit. Daarom hebben we onze ideeën over een zeer langdurig contract bij hem neergelegd."

Woerts benadrukte dat het eerste gesprek met Kuijt en diens zaakwaarnemer Rob Jansen in een vrijblijvende sfeer heeft plaatsgevonden. "De onderlinge verstandhouding is gelukkig erg goed. We staan open voor elkaar. We moeten het nu even allemaal laten bezinken. We zullen er later op terugkomen. Het kan iets opleveren, maar dat hoeft niet. Het is nog heel prematuur."