AMSTERDAM - Luc Nilis keert terug bij PSV. De Belg, die tussen 1994 en 2000 als speler actief was bij PSV, gaat assisteren in de jeugdopleiding. Hoofdtrainer Guus Hiddink sprak maandag nog met Nilis. "Hij gaat meelopen met de jeugd, onder meer bij de A- en B-teams. Het is een prima zaak dat een vedette als hij zijn steentje wil bijdragen. Dat tekent hem ook als persoon. Een dezer dagen zal hij beginnen."

Nilis werd in 1997 en 2000 kampioen met PSV. Ook won hij de KNVB-beker met de club in 1996. In 164 competitiewedstrijden maakte Nilis 110 doelpunten. Na zijn Eindhovense periode vertrok hij naar Aston Villa. Bij de Engelse club speelde hij slechts drie wedstrijden, doordat hij een dubbele beenbreuk opliep. Hij beëindigde daarna zijn loopbaan.

PSV-speler Jason Culina is niet op tijd fit voor het competitietreffen met FC Utrecht dat woensdagavond plaatsvindt in de Domstad. Hij heeft last van een enkelblessure. Dat meldt de website van de club dinsdag. De Amerikaan Lee Nguyen is zijn vervanger in de selectie. Hij zat nog niet eerder bij de groep voor een competitiewedstrijd.