DETROIT - De Pittsburgh Steelers hebben zondag na dertien jaar weer de Super Bowl gewonnen. In een uitverkocht Ford Field in Detroit werden de Seattle Seahawks met 21-10 aan de kant gezet. Het is de vijfde keer in de historie dat de Steelers de Super Bowl hebben gewonnen.

Seattle trok in het eerste kwart de wedstrijd naar zich toe en nam met 3-0 de leiding. Pittsburgh herstelde zich knap en liep al snel uit naar een 14-10 voorsprong. In het vierde gedeelte van de wedstrijd beslisten de Steelers de wedstrijd definitief.

Tijdens de rust van de wedstrijd traden de Rolling Stones met Mick Jagger op. Het optreden werd met vijf seconden vertraging uitgezonden om seksueel geladen passages onhoorbaar te maken. De frase 'you make a dead man come' uit de klassieker 'Start me up' werd bijvoorbeeld geknipt. In 2004 toonde Janet Jackson tijdens haar optreden haar borst. Daarvoor kreeg tv-zender CBS destijds een boete van 550.000 dollar opgelegd.

Recordhouder

De Steelers mogen zich nu met Dallas Cowboys en San Francisco 49ers recordhouder noemen met vijf Super Bowls. Voor Jerome Bettis was de titel extra bijzonder. De runningback nam zondag na dertien jaar American football op het hoogste niveau afscheid met de Super Bowl in zijn handen. Notabene in zijn geboorteplaats Detroit: "Missie volbracht. Ik ben de gelukkigste mens ter wereld".

Hines Ward werd na het mediaspektakel - de Super Bowl is jaarlijks het best bekeken televisieprogramma in Amerika - uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Hij veroverde met in totaal vijf vangballen 123 yards. Een daarvan was 43 yards en leverde een touchdown op.