BARCELONA - Atletico Madrid heeft zondag een einde gemaakt aan de zegereeks van FC Barcelona in de Spaanse voetbalcompetitie. Nota bene in Nou Camp won Atletico met 3-1. De ploeg van Rijkaard had een serie staan van veertien overwinningen. Een vijftiende zou een record hebben betekend.

Voor 70.000 toeschouwers verzorgden Torres (2) en Rodruguez de productie. Larsson scoorde tegen toen de achterstand al twee treffers bedroeg. Bij Barca werd Van Bommel in de rust gewisseld. Van Bronckhorst viel een kwartier voor tijd in.

Atletico bezit inmiddels een grote reputatie tegen Barcelona. Thuis werd ook al gewonnen en vorig jaar behaalde de ploeg ook al de volle winst uit Barcelona weg.

De nederlaag kwam na een miserabele week voor Rijkaards team, want Real Zaragoza bleek sterker in het bekertoernooi. In de competitie bleef Barcelona wel koploper met negen punten voorsprong op FC Valencia en tien op Real Madrid, dat zaterdag gemakkelijk Espanyol versloeg, 4-0.

Ronaldo maakte na een blessureperiode zijn rentree gemaakt bij Real Madrid. De Braziliaanse international tekende voor het derde doelpunt. Real hoefde zich amper in het zweet te werken tegen de club uit Barcelona die weinig verweer bood. Guti opende de score, Zidane maakte 2-0 en Ronaldo zorgde nog voor de rust voor de beslissing. Vijf minuten na rust bepaalde Zidane met zijn tweede de eindstand op 4-0.