WOGNUM - De DSB Bank begint weer een commerciële ploeg in het langebaanschaatsen. Dat maakte het financieringsbedrijf van AZ-voorzitter Dirk Scheringa vrijdag bekend.

De schaatsers Marianne Timmer, Annette Gerritsen, Mark Tuitert en Simon Kuipers hebben contracten voor twee jaar met opties getekend. Trainer en coach van de nieuwe ploeg wordt Jac Orie. Hij heef een contract getekend voor vier jaar tot en met de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver.

Orie en de vier genoemde schaatsers staan tot en met de Spelen in Turijn, die over acht dagen aanvangen, nog onder contract van Postcode Loterij. Dat bedrijf kondigde vorig jaar mei al aan na deze winter te stoppen met sponsoring.

DSB sponsort sinds 1999 het schaaten en zette in dat jaar ook een merkenploeg op. Enkele jaren geleden doekte Scheringa de langebaanploeg op, maar bleef wel actief als individueel sponsor.

Hedrick

De Amerikanen Chad Hedrick en Shani Davis kunnen onder anderen rekenen op financiële steun van DSB. Het bedrijf van Scheringa sponsort ook nog drie marathonteams.