MILAAN - Inter Milaan heeft donderdagavond de halve finales van de strijd om de Italiaanse voetbalbeker bereikt. De bekerhouder schakelde in de kwartfinales thuis Lazio Roma uit. In Milaan werd het 1-0 (1-0). In Rome hield Inter eerder Lazio op 1-1.

Inter domineerde in San Siro de wedstrijd vooral in de eerste helft. Een kopbal van verdediger Materazzi werd van de lijn gehaald en Adriano miste een enorme kans. Voor slechts 10.000 toeschouwers was het Dejan Stankovic die de tegenstander van Ajax in de Champions League aan het cruciale doelpunt hielp.

Na de pauze voetbalde Lazio een stuk beter en gaf flink tegengas. Mauri was tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker, maar Toldo stond op zijn plek. Vlak voor tijd kreeg de Albanese aanvaller Tare nog een enorme kans voor de Romeinen, maar zijn kopbal verdween hoog over de lat.

Inter is de laatste club die zich plaatst voor de halve eindstrijd. Eerder bereikten AS Roma, Udinese en Palermo de halve finales. Inter is gekoppeld aan Udinese, AS Roma tegen Palermo is de tweede wedstrijd.