APELDOORN - Bas van de Goor is per direct opgestapt als technisch directeur van de Apeldoornse volleybalclub Piet Zoomers/Dynamo. De 34-jarige oud-international bekleedde die functie zeven maanden. Het management van de eredivisieclub heeft zijn ontslag aanvaard. De technische zaken bij de club zijn overgenomen door Paul van Sliedrecht en de algemene zaken door Frans de Jong.

De redenen voor het abrupte vertrek van Bas van de Goor liggen op het persoonlijke vlak. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik te snel ben overgestapt van speler naar manager. De komende tijd ga ik mij in alle rust oriënteren op mijn toekomst."

Van de Goor

Bas van de Goor was een van Nederlands beste volleyballers. Hij maakte deel uit van de nationale ploeg die in Atlanta de gouden medaille won van de Olympische Spelen. Ook speelde hij vier jaar later nog mee in Sydney toen Oranje in het olympisch toernooi op de vijfde plaats eindigde.

De nu 34-jarige Van de Goor volleybalde zestien jaar op het hoogste niveau; acht jaar voor Dynamo en acht jaar in Italië bij twee verschillende clubs. Zijn loopbaan is verschillende keren onderbroken door ernstige ziektes.