AMSTERDAM - Trainer Danny Blind van Ajax kan donderdagavond in de kwartfinale van de nationale beker weer over Wesley Sneijder beschikken. De middenvelder is genezen van een hamstringblessure.

Klaas-Jan Huntelaar start in het Abe Lenstra-stadion van zijn oude club als centrumspits. Hij vervangt Angelos Charisteas, die ondanks de goede prestaties van de laatste weken op de bank moet plaats nemen. "Klaas-Jan is onze eerste spits. Hij speelde afgelopen zondag tegen FC Utrecht een keer als schaduwspits. Maar ook Charisteas weet dat Huntelaar normaal gesproken in de spits speelt."

Juanfran moet weer op de bank plaatsnemen. De Spanjaard zag tegen FC Utrecht zijn directe tegenstander Ramzi driemaal scoren. Hij maakt plaats voor Urby Emanuelson. "De beker is de kortste weg naar een prijs", aldus Ajax-trainer Danny Blind. "We willen dit seizoen graag iets winnen. Dus we gaan ervoor."

Blind

Blind wilde net als technisch directeur Martin van Geel niet reageren op de manier waarop AZ-trainer Louis van Gaal dinsdagavond naar Ajax uithaalde. Van Gaal noemde het laag bij de grond dat de Amsterdammers dinsdag vlak voor het duel met MVV de overgang van Perez bekend maakten. Dat terwijl de contractbesprekingen nog niet helemaal waren afgegrond.

"Ik laat het erbij", aldus Van Geel die ook niet wilde reageren op het gegeven dat Van Gaal maandag al over de transfer van Perez repte. "Anders blijven we via de pers communiceren."