ALMELO - Oefenmeester Peter Bosz verlaat Heracles Almelo aan het eind van het seizoen. Hij wordt bij Feyenoord technisch manager als opvolger van Mark Wotte. Bosz heeft bij de Rotterdamse club, waarvoor hij in de periode 1991-1996 zelf meer dan 200 wedstrijden speelde, een driejarig contract ondertekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De 42-jarige Bosz is in Almelo aan zijn tweede seizoen bezig. Hij bracht de ploeg naar de eredivisie en presteert daarin momenteel boven verwachting. "De doelstelling is de club te behouden voor de eredivisie. Zo ver is het nog niet en dus ga ik er tot de laatste dag alles voor geven om dat voor elkaar te krijgen", beloofde Bosz de Almelose supporters op de website van Feyenoord. "Of ik af en toe stiekem vooruit zal kijken naar mijn nieuwe baan? Alleen als het kan."

De Apeldoorner, die eerder trainer was bij AGOVV en De Graafschap, zei dat het hem niet gemakkelijk zal vallen afscheid te nemen in Twente. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Heracles. De rek is er nog lang niet uit. Maar als er een club als Feyenoord komt, ook nog mijn cluppie, dan is de keuze minder moeilijk."

Bosz verwacht niet dat hij het trainersvak gaat missen, de belangrijkste reden voor Wotte om in de winterstop zijn baan bij Feyenoord op te zeggen. "Deze functie is natuurlijk heel wat anders en ik zeg de 'trainerij' voorlopig vaarwel. Daar heb ik wel even over moeten nadenken. Maar ik denk dat ik de kwaliteiten heb voor deze functie en dat het bij me zal passen."

Bosz krijgt bij Feyenoord de verantwoordelijkheid over het eerste en tweede elftal en de jeugdopleiding, waar een leemte is ontstaan door het vertrek van Henk van Stee. Hij rapporteert aan de directie en zal optreden als klankbord van hoofdcoach Erwin Koeman. "Peter past bij ons. Hij is down-to-earth en heeft een goede mentaliteit", stelde Chris Woerts namens de directie. "We zijn heel blij dat hij voor ons heeft gekozen en dat er weer een echte Feyenoorder terugkeert bij de club."