BREDA - Rob Wielaert voetbalt vanaf volgend seizoen voor NAC Breda. De middenvelder annex verdediger van NEC bereikte vrijdag overeenstemming met de Bredase eredivisionist over een contract met een looptijd van vier jaar, zo maakte NAC bekend.

Wielaert (27) is bezig aan zijn vijfde seizoen bij NEC. Zijn contract bij de Nijmeegse club liep af en de voetballer gaf te kennen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Wielaert doorliep zijn opleiding bij PSV en speelde van 1999 tot 2001 op huurbasis voor FC Den Bosch. In het seizoen 2001-2002 begon hij wederom bij PSV, maar werd daarna verhuurd aan NEC, dat hem vervolgens definitief overnam van de Eindhovenaren.

Feyenoord

Wielaert is de vierde nieuweling bij NAC, dat eerder de Belg Timothy Derijck van Feyenoord huurde en donderdag Leonardo van diezelfde club overnam. Vrijdag volgde opnieuw een Feyenoorder: Evander Sno, eveneens op huurbasis. De centrumverdediger ontwikkelt zich volgens de club bij Jong Feyenoord uitstekend en moet ervaring opdoen op het hoogste niveau. Tegenover de komst van de vier staat het vertrek van spits Pierre van Hooijdonk, die naar Feyenoord overstapte.