MUGELLO - Een week na de eerste test stelde Ferrari vandaag officieel hun nieuwe F1-wagen voor. De bolide van Michael Schumacher en Felipe Massa werd '248' gedoopt en is een compleet nieuwe wagen.

Ferrari kreeg in 2005 voor het eerst sinds lang klappen en dat motiveerde ontwerpers Rory Byrne, Ross Brawn en Aldo Costa om deze keer een volledig nieuwe wagen te tekenen. De nieuwe 248 ziet er dan ook heel anders uit dan zijn voorganger. De smalle voorkant van de wagen en de 'V-keel' ophanging vooraan doen alvast aan de Renault R24 denken waarmee Fernando Alonso de titel van Michael Schumacher afsnoepte.

Net zoals bij de overige teams werd ook de achterkant van de wagen veel smaller. Een gevolg van de verplichting om in 2006 met V8-motoren te rijden. De nieuwe motor werd de voorbije weken al uitvoerig getest in de oude bolide. Maar ook de nieuwe wagen maakte reeds zijn debuut op het circuit.

Ex-wereldkampioen Schumacher en teamgenoot Massa probeerden de 248 vorige week al een keertje uit. En ook op de dag van de presentatie werd geen tijd verloren. Ferrari presenteerde de wagen op het circuit van Mugello en ging meteen daarna aan de slag om zo veel mogelijk testkilometers af te leggen voor de eerste race begin maart.