ARNHEM - Fred Benson heeft ervoor gezorgd dat de rust binnen Vitesse enigszins is teruggekeerd. Dankzij de invaller wonnen de Arnhemmers zaterdag op de valreep van Willem II: 2-1. Met twee doelpunten in de laatste drie minuten boog de spits hoogstpersoonlijk een 0-1-achterstand om. Dembele had het verrassend sterk spelende Willem II voor rust op voorsprong gebracht. Uit de voorgaande zes wedstrijden pakte Vitesse slechts drie punten.

Niet alleen vanwege het achterblijven van de prestaties, was het de laatste tijd behoorlijk onrustig bij Vitesse. Ook intern speelde er het nodige. Swerts begon tegen Willem II opnieuw noodgedwongen als rechtsback. De Belg verving zijn landgenoot Vreven, die de afgelopen week definitief uit de selectie werd verwijderd na kritiek op de club en trainer Sturing. Vreven mag uitkijken naar een andere werkgever. Ook Hersi maakte even geen deel uit van de selectie, nadat hij in een interview kritiek had geuit op Sturing.

Problemen

Hersi is weer in genade aangenomen, maar begon tegen Willem II op de bank. Het wegsturen van Vreven brengt Vitesse in de problemen. Swerts is de enig overgebleven speler in de selectie die rechts in de verdediging uit de voeten kan. Sturing: "Als nu een basisspeler geschorst of geblesseerd raakt, zitten we helemaal krap in de verdedigers. We kijken naar de mogelijkheid om op korte termijn versterking te halen, maar dat is afwachten."

Selectie

Vreven en Hersi waren niet de eerste spelers die tot de orde werden geroepen. Vitesse heeft een reputatie op dat gebied. In de seizoenen 2000/2001 en 2001/2002 verwijderde de toenmalige trainer Koeman Jevric, Diarra, Martel, Babangida en Janssen al uit de selectie. Ook onder leiding van Snoei moest Martel een tijdje meetrainen met het tweede. In bijna drie seizoenen als hoofdtrainer stuurde Sturing Rink, Zongo, Rankovic, Yakubu, Vreven en Hersi tijdelijk weg.

Onvrede

De Vitesse-supporters waren het zaterdagavond hoor- en zichtbaar niet eens met de verbanning van Vreven. Het gevoel van onvrede werd halverwege de eerste helft versterkt toen Willem II via Dembele de leiding nam. Vitesse mocht zelfs niet eens klagen dat die stand bij rust op het scorebord stond. Hadouir, Wilmet en Victoria misten voor de pauze grote kansen voor Willem II. De Arnhemmers stelden daar één goede mogelijkheid tegenover. Vandaar dat Sturing direct aan het begin van de tweede helft toch een beroep deed op Hersi.

Hij verving Rojer. Het was echter een andere invaller die de held van Vitesse werd.