MELBOURNE - De wedstrijdleiding van het Australian Open heeft vrijdag alle tennispartijen op de buitenbanen tijdelijk gestopt wegens extreme hitte. De temperaturen in Melbourne Park waren op dat moment opgelopen tot boven de 40 graden celsius.

In de reglementen van de Australian Open staat een bepaling over extreme warmte, vanaf 35 graden. Die regel bepaalt dat partijen die al zijn begonnen, moeten worden afgemaakt.

De enkelspelpartij tussen de Zweed Thomas Johansson en de Fransman Gilles Simon was net begonnen toen de hittebepaling in werking trad. In het grote stadion Laver Arena en Vodafone Arena gingen de tenniswedstrijden wel door, nadat het dak was gesloten en de airconditioning aangezet.

Michaëlla Krajicek

Michaëlla Krajicek ondervond geen vertraging door het uitstel van de wedstrijden. Zij was met haar tweede ronde dubbelspel al klaar en had zich reeds verzekerd van voortzetting in het Australische grand slam.

Na enige tijd koelde het af in Melbourne en konden de wedstrijden op de buitenbanen worden hervat. Dit was niet van lange duur, want het begon plotseling te regenen en zodat de spelers en speelsters weer konden inpakken.