ZWOLLE - Hennie Spijkerman heeft besloten ontslag te nemen als hoofdtrainer van eerstedivisieclub FC Zwolle. De 48-jarige coach kwam tot dat besluit omdat hij zwaar onder vuur ligt bij de Zwolse supporters. Spijkerman heeft zelfs een tijd met persoonlijke beveiliging rond moeten lopen.

De fans houden Spijkerman verantwoordelijk voor de slechte resultaten van de laatste weken. Na de 0-5 thuisnederlaag tegen Excelsior, vrijdag, braken relletjes uit en eisten de fans het aftreden van de hoofdcoach. Het bestuur had het vertrouwen in Spijkerman nog niet opgezegd, maar hij besloot zelf dat de maat vol was.

FC Zwolle betreurt de gang van zaken. De supporters die zich hebben misdragen, hangen zware straffen boven het hoofd volgens de club. De eerste stadionverboden zijn al uitgedeeld.

Spijkerman werd in 2003 aangesteld als hoofdcoach. Van de 88 wedstrijden onder zijn leiding werden er 33 gewonnen. FC Zwolle staat momenteel op de achtste plaats in de Eerste Divisie. De ploeg heeft ook de tweede periodetitel op zak. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen de Zwollenaren er geen.