MELBOURNE - Serena Williams heeft woensdag bij de Australian Open met duidelijke cijfers de zaken recht gezet. Na haar tegenvallende optreden in haar openingspartij ontstonden twijfels over de vorm en fitheid van de titelverdedigster. Maar in een partij van slechts 49 minuten tegen de Française Camille Pin gaf ze een waarschuwing af aan haar concurrentes.

Williams kon zich maandag in haar openingspartij pas na veel moeite ontdoen van de Chinese Li Na en leek met weinig titelaspiraties naar Melbourne te zijn gekomen. Maar woensdag maakte ze duidelijk dat de strijd absoluut wil aangaan en ondanks haar lange periode van blessureleed geen last heeft van vermoeidheid. "Ik voel me goed op dit moment. Ik ben absoluut klaar voor dit toernooi", zei ze na haar partij. "Al is het nooit zo makkelijk als het lijkt. Maar ik ben erg blij dat ik weer een ronde ben doorgekomen."

Davenport

Williams' rivalen Lindsay Davenport en Justine Henin-Hardenne hadden in hun tweede wedstrijd beduidend meer moeite om de volgende fase in het warme Melbourne te bereiken. Davenports opponente Karolina Sprem bood lange tijd uitstekend tegenstand en hoefde in de eerste set pas in de tiebreak te buigen. Pas in het tweede bedrijf kon de nummer één van de wereld haar stempel op de partij drukken en maakte het uit met 6-3. "Echt eenvoudig was het niet", gaf Davenport na afloop toe.

"Maar het geeft me vooral een goed gevoel dat ik met minder spel toch win. Ik ben geen moment in paniek geraakt en heb altijd het gevoel gehad dat het goed zou komen."

Henin

Ook Henin-Hardenne werd duidelijk op de proef gesteld. Door de heupblessure van landgenote Kim Clijsters zien de bookmakers in de Belgische een grote favoriete voor de titel. Henin maakte in aanloop naar de Australian Open ook indruk met de toernooizege in Sydney. Maar ze had woensdag geluk dat de Tsjechische Hanna Stromova aan het begin van de tweede set geblesseerd raakte aan haar enkel.

Stromova speelde in het begin van de partij erg sterk en Henin had duidelijk haar dag niet gezien haar 41 afzwaaiers en negen dubbele fouten. "Ik voelde me niet echt lekker op de baan", keek de Waalse op de partij terug. "Ik kende dat meisje niet en het kostte me bijna een set om aan haar spel te wennen. Er was geen ritme in de partij en ik ging fouten maken in plaats van winnaars slaan. Dat was niet bepaald mijn favoriete wedstrijd. Ook toen zij geblesseerd was, was het moeilijk om geconcenteerd te blijven."