ZEIST - De uitduels van de EK- en WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands voetbalelftal zijn tot en met 2010 te zien bij tv-zender Talpa. De KNVB bereikte met het commerciële station ook overeenstemming over de uitzendrechten van de thuis- en uitduels van Jong Oranje tot 2009. De KNVB kreeg vorige week van diverse partijen de biedingen binnen. Daarbij viel de keuze op Talpa. "Over de kwaliteit van de biedingen waren wij zeer verheugd. Wij waren onder de indruk", gaf commercieel manager Jean-Paul Decossaux van de KNVB te kennen.

Bij de KNVB zijn ook biedingen binnengekomen op de KNVB-beker en de Gouden Gids Divisie tot en met het seizoen 2008-2009. Dat verloopt volgens dezelfde procedure, op basis van een open inschrijving. Eind januari maakt de KNVB bekend aan welke zendgemachtigde die rechten worden gegund.

"We vragen geen bedragen, zelfs geen minimumbedragen", zei Decossaux. "Partijen kunnen bieden of laten dat achterwege. De suggestie dat wij te duur zouden zijn, is onzin en berust op een groot misverstand. We laten de markt van zendgemachtigden de waarde van de verschillende uitzendpakketten bepalen."