LONDEN - De Engelse pers heeft maandagochtend lovend geschreven over de "Nederlandse sensatie" Jelle Klaasen. De 21-jarige darter uit het Brabantse Alphen zorgde zondagavond voor een grote verrassing door het officieuze wereldkampioenschap darts te winnen.

Zijn Nederlandse tegenstander Raymond van Barneveld liet de hele week niet de vorm zien die hem zijn eerdere vier titels opleverde, oordeelde de Daily Express. De Express sprak van een Nederlandse overheersing op Lakeside.

Babyface

"Babyface" Jelle Klaasen was volgens de Daily Star simpelweg gevoelloos voor de status van zijn opponent. Barney buigt voor nieuweling, kopte het dagblad.

Babyface

The Sun omschreef de relatie tussen Klaasen en darts als gemaakt in de hemel. De Nederlandse revelatie werd de jongste toernooiwinnaar ooit en brak het decennia oude record van legende Eric Bristow, die de finale zondag in de Lakeside Country Club volgde.

Bristow kon het overigens niet nalaten om tegenover de Nederlandse en Engelse pers te spreken over een amateur. "Het was spannend, maar niet groots." Jelle Klaasen maakt het spel weliswaar spannend voor een nieuw publiek, maar niet het Engelse, concludeert de Daily Mail in een analyse. "De eerste finale zonder een Britse darter heeft waarschijnlijk geen kijkcijferrecords gebroken in dit land."