MADRID - Valencia heeft zichzelf een goede dienst bewezen maar ook FC Barcelona geholpen door in het eigen Mestalla-stadion de topper tegen Osasuna te winnen: 2-0. Mario Regueiro opende de score vlak voor het rustsignaal. David Villa besliste het duel al vroeg in de tweede helft.

Kluivert viel bij Valencia een kwartier voor tijd in voor Mista en kreeg in de slotfase geel. De thuisclub, nummer drie van de ranglijst, verkleinde de achterstand op Osasuna tot drie punten. Koploper Barcelona kan zondag tot zeven punten uitlopen op de verrassende runner-up door in Nou Camp Athletic de Bilbao te verslaan.

Betis werkte zich wat uit de degradatiezone. De opponent van AZ in het toernooi om de UEFA-beker won in Sevilla met 1-0 van Atletico Madrid. Bij de bezoekers zat Pepe Murcia voor het eerst op de bank als coach. Hij volgde deze week de ontslagen Carlos Bianchi op.

Van het 'befaamde' schokeffect was dus geen sprake, ondanks een handvol goede kansen. Capi maakte de kostbare treffer na een half uur op aangeven van voormalig PSV'er Robert. De Braziliaanse aanvaller profiteerde van een blunder van de Colombiaanse verdediger Luis Perea.