HOBART - Michaëlla Krajicek heeft vrijdag met overmacht het tennistoernooi van Hobart gewonnen. De ongeplaatste Nederlandse won in de finale met 6-2 6-1 van Iveta Benesova. De Tsjechische was als vijfde geplaatst.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Krajicek geniet vlak voor aanvang van het Australian Open van een uitstekende vorm. De net 17-jarige Almeerse bereikte vorige week aan de zijde van Peter Wessels de finale van de Hopman Cup en ook in Hobart ging het crescendo met de halfzus van Wimbledonkampioen Richard. "Ik speelde een geweldige partij", jubelde ze. "Een van de beste uit mijn loopbaan."

In Hobart behaalde Krajicek haar tweede toernooizege op de WTA-tour. Vorig jaar was ze de beste in Tasjkent. Na een zware knieblessure in de zomer keerde ze sterk terug op de baan. Bij het toernooi in Hasselt reikte ze tot de halve eindstrijd. "Ik ben echt heel blij dat ik al zo snel in het jaar mijn tweede toernooiwinst binnen heb", sprak ze.

Spijt

Benesova verontschuldigde zich bij het publiek voor haar magere verweer in de finale. "Het spijt me, ik probeer deze partij zo snel mogelijk te vergeten. Michaëlla is een uitstekende tennisster en ik was een beroerde tegenstandster vandaag."

In Melbourne komt Krajicek volgende week bij het eerste grandslamtoernooi van 2006 uit tegen Kristina Brandi uit Puerto Rico. Tegen haar speelde ze nog nooit. De 28-jarige Brandi is de nummer 78 van de wereld, Krajicek staat op de 60e plaats, maar zal door haar overwinning in Hobart nog wel wat plaatsen winnen.