FRIMLEY GREEN - Jelle Klaassen heeft dinsdag de kwartfinale bereikt van de Lakeside Darts in Frimley Green. De 21-jarige debuterende Brabander zorgde in de tweede ronde voor sensatie door de Brit Mervyn King te verslaan met 4-2 in een partij over best-of-7-sets. King was als nummer één van de wereld eerste geplaatst in de Lakeside, het officieuze WK darts.

Na afloop van zijn uitzonderlijke triomf reageerde Jelle Klaassen rustig en nuchter. "Het ging goed", zei hij, "meer woorden heb ik er nauwelijks voor. Na mijn overwinning in de eerste ronde hoefde ik niet meer te presteren. Daardoor stond ik heel relaxt te gooien."

Alberto Essers kon de Nederlandse successen in Frimley Green geen vervolg geven. De 36-jarige reus uit Coevorden, die maandag in de eerste ronde had verrast met winst op de Engelse kanshebber Ted Hankey, kreeg klop van de Engelsman Paul Hogan. Essers maakte in de matige partij een achterstand van twee sets goed, maar kon daarna niet doordrukken tegen de bepaald ook niet in topvorm verkerende Brit.