PALERMO - De Roemeense spits Adrian Mutu heeft zijn waarde voor Juventus opnieuw bewezen door zaterdag twee keer te scoren in de lastige uitwedstrijd tegen Palermo. 'De oude dame' won de wedstrijd met 1-2.

Palermo was in de eerste helft na dertien minuten op voorsprong gekomen door een goal van Christian Terlizzi. Een paar minuten later tekende Mutu de gelijkmaker aan voor Juventus, gevolgd door de 1-2 in de 33ste minuut. Juventus kreeg in de tweede helft nog kansen om de 1-3 te maken, onder meer via Ibrahimovic, maar de ploeg wist het net niet meer te vinden.

Harde wedstrijd

Trainer Fabio Capello was tevreden na de overwinning van zijn ploeg. "Het was een harde wedstrijd, zoals ik vooraf had voorspeld. Beide teams speelden een goede eerste helft, maar ik vond dat we in de tweede helft meer kans maakten op de 1-2 dan Palermo op de 2-2. We maakten in de tweede helft niet optimaal gebruik van de kansen die we kregen."

Ook over het spel van Mutu was Capello bijzonder tevreden. "Hij bewijst nog steeds een topspeler te zijn. Mutu werkt erg hard, is nog jong en kan zich bij Juventus nog steeds verbeteren."

Reggina

De wedstrijd tussen Reggina en Fiorentina eindige zaterdag in een gelijkspel. In het Stadio Granillo scoorde Alessandro Lucarelli in de twaalfde minuut de openingstreffer voor de thuisploeg. Een minuut later tekende Martin Jorgensen de gelijkmaker aan voor de bezoekers.

Fiorentina had in het restant van de wedstrijd via Valeri Bojinov en de Italiaanse topscorer Luca Toni nog kansen om de overwinning uit het vuur te slepen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.