ARNHEM - Vitesse heeft middenvelder Youssouf Hersi voor onbepaalde tijd teruggezet naar het tweede elftal. Aanleiding voor de straf zijn negatieve uitspraken van de voormalige speler van Ajax, NEC en Heerenveen in een interview met weekblad Voetbal International. Hersi bekritiseert daarin Vitesse, trainer Edward Sturing en Heerenveen-coach Gertjan Verbeek.

"Het was voor ons geen discussie, de uitspraken waren volstrekt ontoelaatbaar", zei technisch directeur Jan Streuer namens de Arnhemse club. "We hebben hem voor onbepaalde tijd teruggezet naar het tweede elftal en we zien later wel verder."

Hersi stelt in het vraaggesprek in VI dat Vitesse met hem "heeft gesold" en anders met hem had moeten omgaan. Hersi kwam in zijn eerste jaar in Arnhem op de bank terecht, maar groeide daarna uit tot smaakmaker. "Op een bepaald moment werd het vertrouwen in me opgezegd en nu willen ze me niet meer laten gaan."

Trainer Sturing zou hem onvoldoende hebben gesteund. "Ik heb aangegeven dat ik de gang van zaken vreemd vind. Ach, de trainer is volgens mij ook nog niet zo lang bezig. Pas drie jaartjes ofzo, en hij zit nog steeds bij zijn eerste club. Hij mist gewoon ervaring, dat kun je goed merken", aldus Hersi in VI.

Streuer sprak donderdagochtend met Hersi en vertelde hem van de sanctie. "Hij heeft geen spijt betuigd, maar volgens Youssouf is het allemaal anders in VI gekomen dan hij het had gezegd. Maar het kwaad is al geschied, het verhaal is er nu eenmaal. Dit is een slecht verhaal voor Vitesse en Hersi. Wij vonden dat dit absoluut niet kan. Het geldt voor elke prof in elk beroep dat hij zijn werkgever niet op zo'n manier kan bekritiseren."