SINT-NIKLAAS - Veldrijder Sven Nys heeft maandag in Sint-Niklaas de vierde editie van de GP de Ster gewonnen. De Belg ging in zijn vaderland zijn Nederlandse Rabo-ploeggenoten Gerben de Knegt en Richard Groenendaal voor.

Het werd Nys in de slotfase vrij gemakkelijk gemaakt. Groenendaal had moeilijkheden door een technisch defect aan het versnellingsapparaat en De Knegt viel. Nys fietste solo naar de zege.

De Belg, die ook in 2002 won, erkende dat hij profiteerde van de pech van zijn ploegmaats. "Meteen was er een kloof en ik ben maar doorgegaan", zei Nys laconiek. Hij had op dat moment net drie veldritten in drie dagen achter de rug.

"Ik kon vlug op de fiets springen, maar Sven was al weg", keek De Knegt terug op de finale. Groenendaal had technische problemen, maar klaagde over meer tegenslag. "Ik had een redelijk goede start, maar werd opgehouden door Ausbuher die aan zijn voorwiel zat te prutsen. Daarna vielen enkele renners voor mij en moest ik vervolgens hard werken om mijn achterstand goed te maken."