SYDNEY - Geïnspireerd door het succes van generatiegenoot Mary Pierce en de sterke terugkeer van Kim Clijsters denkt ook Monica Seles aan een comeback in het internationale tenniscircuit.

De Amerikaanse speelde in 2003 bij Roland Garros haar laatste wedstrijd. Een gebroken botje in haar rechtervoet hield haar sindsdien aan de kant.

Maar nadat haar vriendin Pierce afgelopen jaar twee keer de finale van een grandslamtoernooi had bereikt, is het bij haar weer gaan kriebelen. "Het is geweldig wat Mary heeft gedaan. Als zij er in slaagt na al haar blessures zo sterk terug te komen, waarom zou ik dat dan niet kunnen? We zijn immers van dezelfde leeftijd", aldus Seles in de januari-uitgave van het Australische Tennis Magazine.

Ook Clijsters, die in 2005 haar eerste grandslamzege boekte, is een grote inspiratiebron voor Seles. "Het is zo'n grote steun om te zien hoe Kim en Mary na hun blessures zijn teruggekomen. Ik weet dat ik nog maar weinig tijd over heb, dus ik hoop dat mijn voet snel sterk genoeg zal zijn om weer te gaan spelen." De nu 32-jarige Seles maakte vooral in de jaren negentig furore op de baan. Ze schreef onder meer negen grandslams op haar naam.